Nieuwe hoofdtrainer voor Zondag 1 - SV Nieuw West United - s.v. Nieuw West United

Nieuwe hoofdtrainer voor Zondag 1 - SV Nieuw West United

Nieuwe hoofdtrainer voor Zondag 1 - SV Nieuw West United

25 augustus 2022 12:00

Ridouan Taibi

Goed nieuws rondom de zondag 1 selectie aan de start van het seizoen! Heel blij en trots zijn we om te kunnen melden dat Said Chiddi het komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer wordt van SV Nieuw West United Zondag 1 (3e-klasser).

De 56-jarige Said is een bekende van de club en blijkt de ideale kandidaat te zijn om Abderrahmane Ahannach op te volgen. Said is in het bezit van een rechtsgeldig Trainer/Coach diploma UEFA B/Trainer-Coach 2 Senioren dat de bevoegdheid verleent tot het trainen, begeleiden en coachen van senioren elftallen.

Het bestuur is zeer verheugd met het aanstellen van Said Chiddi als hoofdtrainer. Met zijn voetbalervaring en beleving kan Said bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Zondag 1 selectie van SV Nieuw West United en voortborduren op de nieuw ingeslagen koers van verzorgd en attractief zondagvoetbal. Daarnaast past Said ook prima als persoon binnen de club. Zowel SV Nieuw West United als Said verheugen zich op de toekomstige samenwerking en hebben een overeenkomst voor drie jaar getekend, met de intentie om Said langer aan de club te verbinden.
d4130e30-426f-4d52-9b7f-08351f0979e0.JPG

Said stelt zichzelf even voor:

Beste leden en vrijwilligers van SV Nieuw West United,

Middels deze weg wil ik mijzelf graag voorstellen als nieuwe hoofdtrainer voor de Zondag 1 selectie in het seizoen 2022/2023. Mijn naam is Said Chiddi. Ik ben 56 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ik ben getrouwd met een prachtige vrouw die mij altijd heeft ondersteund in mijn voetbalplezier. Ik heb vier kinderen, twee jongens en twee meisjes. In het dagelijkse leven werk ik als Huismeester bij VvE Ymere.

Het trainersvak had altijd mijn interesse, waardoor ik 25 jaar geleden mijn trainerscarrière ben gestart bij SV Nieuw West United.
Vervolgens heb ik de overstap naar DCG gemaakt, waar ik mezelf als voetbaltrainer en persoon goed heb kunnen ontwikkelen door het volgen van trainingen en cursussen op het gebied van trainen, begeleiden en coachen van jeugdteams in verschillende leeftijdscategorieën.
Ik heb in deze periode o.a. de JVT-cursus, UEFA C en B opleidingen gevolgd en succesvol afgerond met een erkend diploma. Bij DCG heb ik verschillende jeugdteams getraind die voornamelijk op divisieniveau uitkomen. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar AFC DWS, waar ik diverse jeugdteams op top-divisieniveau heb kunnen trainen, begeleiden en coachen.

Vanwege mijn grote ambitie om de overstap te maken naar het seniorenvoetbal ben ik jarenlang actief geweest als hoofd-(assistent)trainer bij verschillende verenigingen, waaronder AFC DWS, SV RAP, Amstelland, DCG en FC Amsterdam. De afgelopen twee seizoenen ben ik actief geweest als Trainer/Coach van het O19-1 elftal van ASV De Dijk in Amsterdam Noord.

In mijn visie speel je het spel voetbal primair omdat je er plezier in hebt. Ik zie dat ook graag terug bij mijn spelers. Uiteraard kan het niet alleen maar een leuk spel zijn, want in een eerste elftal gaat het uiteindelijk om presteren en winnen. Als trainer speel ik graag aanvallend voetbal en heb ik een duidelijke visie (harder werken, tactiek en handelingssnelheid). Ik vind het belangrijk dat er altijd een goede sfeer is binnen het team. Tevens werk ik graag samen met andere trainers, begeleiders en het bestuur om de vereniging naar een hoger niveau te tillen. Anderen omschrijven mij als sociaal, eerlijk en benaderbaar.

Tijdens de wedstrijden ben ik fanatiek en observerend om per individu, linie en als team te kijken wat het beste werkt. Ik ben dominant op het trainingsveld en probeer in mijn trainingen reële wedstrijdsituaties na te bootsen. Ik denk veel in aanvallende en verdedigende spelprincipes in plaats van formaties. Ik maak gebruik van gevarieerde spelvormen; VCT met en zonder bal en train tactisch om mijn speelwijze te perfectioneren en indien nodig aan te passen aan de tegenstander.

Ik ben blij en vereerd om wederom de kans bij SV Nieuw West United te krijgen om nu als hoofdtrainer van het eerste zondag-elftal aan de slag te gaan. Ik kijk er heel erg naar uit om iedereen te ontmoeten en samen met de vrijwilligers en de technische staf bestaande uit Mostapha El Hammouti, Ahmed El Hannouci en Abdelhafid Kaddouri zullen wij er een mooi, succesvol en sportief seizoen van maken.

Als laatste! de meeste mensen die met mij samen hebben gewerkt, ervaren mij als een ambitieuze, vakbekwame en professionele trainer en coach. Ik wil altijd het beste uit zowel een groep als een individuele speler halen. Mijn relatie tot een mens is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

Met sportieve groet,

Said Chiddi
Hoofdtrainer Nieuw West United SV1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!